7/22/2014

Greeny'nin Yeni Yuvası Metallica

Tarihin en ünlü Les Paul'lerinden birisi olan ve tonu ile (abartısız söylüyorum) milyonları fethetmiş Greeny'nin artık yeni bir sahibi var; Kirk Hammet


İlk olarak efsanevi İngiliz gitarist Peter Green'in kitlelere blues aşkı aşılamasıyla tanınmaya başlayan Greeny, Fleetwood Mac'in muhteşem bestelerini kadifemsi sesi ve kendine özgü tonu ile bilinir. Bunda sonradan çok çeşitli tartışmalara yol açmış olan sap manyetiği ve orta konumda iken faz dışı (out-of-phase) tonunun da katkısı büyüktür. 


Bu videoda Peter Green'in Greeny'si ile insanların gönül tellerini nasıl titrettiğine tanık olabilirsiniz. 

Yıllar sonra Peter Green gitarı başka bir efsaneye satar; Koyu bir Peter Green hayranı olan Gary Moore. İrlandalı sanatçı  gitarı Green'den yaklaşık 300$'a (veya pound da olabilir, meblağdan eminim de birimden emin değilim) satın alır. Yıllarca dinleyip sevdiğimiz pek çok Gary Moore şarkısında Peter Green geleneğinden gelen bir tat ile onun gitarından gelen tınılar bulunmaktadır. 

Burada Moore'u Greeny'si ile birlikte görebilirsiniz. 

Ancak gitar Moore ile geçen 37 yılın ardından 2006 yılında tekrar satılır. Moore gitarı 2 milyon $'a satar ki bu yüzden tarihteki en pahalı gitarlardan biridir.  

Hikayeye artık yeni bir ünlü daha katıldı; Kirk Hammett. Bedeli henüz açıklanmadı ama
muhtemelen 6 haneli dolarlı bir meblağdır.


Bu arada Kirk gitarı sahnede kullanmaya başladı bile. Yukarıda zevkten dört köşe Kirk'ü görüyoruz ve gıpta ediyoruz kendisine :)


Duymak isteyenlere bu video kafi gelebilir. Yok daha bol ve detaylı Greeny görselleri istiyoruz diyorsanız da aşağıya buyurun;

 Kirk

Kirk'ün gitar teknisyeni

Ve bolca Greeny















Peki gitar mor ışık altında nasıl duruyor derseniz?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar