4/11/2016

Scott Henderson Tribute SX


Scott Henderson Tribute SX

Alalı bir ay kadar oluyor. Eymen Özgürel​'e çok ama çok teşekkür ederim bu konuda. Öncelikle o...

Amacım Scott Henderson'ın çok sevdiğim stratına benzer bir şey elde edebilmekti, belli ölçüde de başarılı olduğuna inanıyorum. Baz gitarım SX SST-62 idi. "İdi" zira gövde ve sap hariç hemen her şey değişti. 


Gitar mümkün mertebe en hafif ve titrek kızılağaç gövdelilerden seçildi. Diğer bir değerlendirme kriteriyse koyu renkli gülağacı tuşeye sahip olmasıydı, bu konuda Eymen'in emeği büyük. 



Elektronik sistem komple değişti. Şu an Bourns potlara, son derece kaliteli kapasitörlere, switche, tiz koruma devresine (kinman türü) sahip. Manyetik açısından; sapta üzerinde RAW yazan, markasını bilmediğim A5 mıknatıslı ve 5,95K ölçümlü bir single sahip. Ortada Fender Tex-Mex orta, Köprüde de Tex-Mex sap versiyonu var.

Tremolo için Hantug Custom Guitars​'ın yapımı olan muazzam bir titanyum köprü seçtim. Eski bir gitarımdaydı, Hantug Custom Guitars & Parts​'dan gelecek çelik versiyonu o eski olana takacağım,  Ti alaşımı bunda kalacak. 




Sap kafasının sünnetini ve üst eşiğe gerçek kemik eşik takılmasını ise sevgili lütiye dostum, müdür, yetenek abidesi Taylan çeçgel​ yaptı. Fenni sünnet onun işi :)





Bu arada şu an Erhan Suludere​ tarafından bir çift Ers Guitar Pickups​ manyetiği de yolda. Üstelik sürprizler de içeren küçük canavarlar olacak bu manyetikler. Üzerindekiler için ise Erke Suiçmez'e ne kadar teşekkür etsem az :)




1 yorum:

Popüler Yayınlar