7/10/2011

Ibanez RG 770DXVM incelemesi

RG 770DXVM



Ibanezin nadir mücevherlerine devam. Bu da çok geri planda kalmış ancak RG’ler arasında özel bir yeri olan bir gitar. RG770DXVM. Genel özellikleri;






Gövde : Ihlamur
Sap : Tek Parça Akçaağaç / Wizard
Klavye : Akçaağaç / Gövdeyle eş renk köpekbalığı dişi motifler
Köprü : Lo Pro Edge
Sap Mny : IBZ/USA F4 (H)
Orta Mny : IBZ/USA C3 (S)
Köprü Mny : IBZ/USA F2 (H)

 






90 başlarının ibanez rg’lerinin (RG550 ve üst modellerinin) en tipik özellikleri nelerdir? Hafiflik, o zamanlar için modern olan shred tekniklerine yatkınlık, harikulade floyd rose türü, kaliteli ve nispeten güvenilir köprüleri, jumbo perdeler, hafif ve titreşken bir ıhlamur gövde, incecik sap, çılgın renkler, ara tonlardaki split seçenekleri ile verzatilitesi arttırılmış süperstratlardır kısaca… O dönemin gitar karakterini doğrudan yansıtan aynalardır bir anlamda. İşte RG770DXVM de, dönemin klasikleşmiş RG’leri ile bu temel karakterler bakımından aynı değerlere sahip.

Genel özellikleri eskinin rg550’lerinin üzerinde olan birçok modelle aynı. Ekstrası şeffaf pena muhafazası, (bana göre) harika rengi, akçaağaç klavyesi, manyetiklerin gövdeye bağlantı şekli (direct mount) ve manyetikleri. Yoksa klasik RG550’lerden filan çok da farklı değil. Ancak 90 başlarının, normal RG serisi içerisindeki en güzel ve üst seviye modellerden de birisi. Hafif ve ayakta veya otururken dengeli, ki RG, tasarım olarak çok başarılı bir konsept. Manyetiklerini, mükemmelen anımsamıyorum ancak bir şeyi çok iyi anımsıyorum; V7-V8’lerden daha iyiler. Hem genel pena tepkisi, hem hassasiyeti hem de tonlar olarak V7 ve V8’lerden çok daha fazla tuttuğumu bugün bile anımsarım. Üstelik netlik açısından da çok daha yukarıya koyarım bu manyetikleri. Ayrıca DiMarzio üretimi olduklarının notunu da düşmek lazım. Verzatilite yine birçok ibanezde olduğu gibi had safhada. Çok ufak bir iki müdahaleyle her yöne çekmek mümkün ki o modifikasyona girmeden de geniş bir yelpaze sunuyor.

Yine Lo Pro Edge köprü ve onun, bir floyd rose köprüsü dahilindeki, harika olanakları ile incecik wizard sap ve ince sap sevene getirdiği rahatlık hissiyatı bir ibanez klasiği olarak zikredilebilir. Shred işleri başta olmak üzere her türlü rock, teknik caz füzyon işleri, klasik hard’n heavy’den sert türlere kadar hemen her türlü metal için uygun bir gitar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar