9/27/2011

Fender Eric Clapton Amplifiers! 3 Yeni Tweed Amp

Premier Guitars kaynaklı habere göre Fender Eric Clapton imzalı 3 yeni tweed amfiyi piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor.




EC Vibro Champ
EC Tremolux 
EC Twinolux


Durumla ilgili Dr.Barlo'nun yorumu şu şekilde;


Victoria veya DrZ gibi tweed temelli amfilerden epey para kazananlara Fender sanırım dur demek için yaptı. Zira kendi üretiminde şu anda sadece 59 Bassman Reissue ve aynı amplinin LTD versiyonu (farkları şu, ilki solid state rectifierlı, ikincisi eskiler gibi 2 5Y3 rectifierlı ve ikincinin tweedi laquer yemiş durumda), 57 Twin, 57 Deluxe (ki bu son ikisi custom shop aletler ve de epey pahalılar) ve Blues Deluxe Reissue. Blues Jr.'ın tweed olanı bile bence sayılmaz, zira onun yapısını Amerika'dan Meksika'ya geçerken epey değiştirdiler. Tone stack yapısı açsından mini bassman durumları çok kalmadı, gerçi güç katı hala mini bassman.
Neyse, kısacası çok tweed alet yapmıyordu Fender, epeydir Blackfacelere vuruyordu üretimi. Bence onun için çok iyi. Tweed sever birisi olarak.

Clapton'ın hani iyi kötü olması beni açıkçası hiç ilgilendirmiyor. Bu adamın tweed taraftaki zevkine "hastayız" saygımız sonsuz. İşte o ilgilendiriyor. Yani isim mevzu kesinlikle değil, amfi adam gibi ses versin mest olalım mevzu...

Sesine kurban ;)

Konu ile ilgili basın bülteni ise şu şekilde;

FENDER® YEPYENİ “EC SERİSİ” ERIC CLAPTON İMZALI AMFİLERİNİ SUNAR
Birbirinden zarif bu üç yeni lambalı tweed amfi, hem Clapton için hem de Fender için bir ilk

Eric Clapton’un adını duymayan kalmamıştır. Bu da Fender’in ilk defa piyasaya süreceği EC Serisi amfilerinden duyduğu gururu bir kat daha arttırıyor. Karşınızda EC TwinoluxTM, EC TremoluxTM ve EC Vibro-Champ. Bu imzalı amfiler hem Clapton hem de Fender için bir ilk. Üstelik bu üç yeni lambalı tweed amfi, sadece Clapton’un adını değil aynı zamanda onun dokunuşlarını da üzerlerinde taşıyorlar.

Her biri 1950’li yılların lambalı tweed amfilerinden türetilmiştir – ’57 TwinTM, ’57 DeluxeTM ve ’57 Champ. Clapton, muazzam kariyeri boyunca bu çok özel amfileri farklı zamanlarda onurlandırmıştır ve bu yeni EC Serisi amfiler de hem Clapton’un müzikal kariyerine hem de Fender’in en üst seviyedeki işçiliği ile ortaya çıkan serilere bir saygı duruşu niteliğindedir. 

Bu üç amfi de Amerika’da elle yapılmaktadır ve hepsinin iç devrelerinde Eric Clapton’un kendi amfilerine yaptığı inanılmaz modifikasyonların aynısı bulunmakta… Bu modifikasyonlar arasında 50’ler döneminin çıkış lambası bias tremolo devresi (bu devre sayesinde daha sonra kullanılan Fender tremolo devrelerinin ürettiğinden daha güçlü titreşimler üretiliyor) ve açılıp-kapanabilir güç düşürücü ile hoparlör çıkışının gücünü istediğiniz zaman kısabiliyorsunuz (hatta EC Twinolux amfilerde bir hoparlörü tamamen kapatıp daha düşük bir çıkış elde edebilirsiniz).

2x12” EC Twinolux, 1x12” EC Tremolux ve 1x8” EC Vibro-Champ tek kanallı, yüksek-gain ve düşük-gain’li iki ayrı girişi olan, elle kablolanmış, tamamen lambalı devrelere sahip, özel trafolar, en iyi kalitedeki lambalar ve hoparlörler ile donatılmış amfilerdir. EC Tremolux sabitlenmiş bias ayarı sayesinde sizlere daha yüksek headroom sunmaktadır. Aynı zamanda dahili hoparlörü devre dışı bırakıp harici bir 8 ohm’luk hoparlörü bağlayabilmenizi de mümkün kılar. EC Vibro-Champ de aynı özelliğe sahiptir fakat 8 ohm’luk değil 4 ohm’luk bir hoparlör bağlayabilirsiniz. EC Vibro-Champ’e bağlayabileceğiniz bir kontrol pedalı ile istediğiniz zaman tremolo özelliğini açıp kapatabilirsiniz. 

EC Serisi amfilerinin her biri Clapton’un sahip olduğu amfilerin zarif ve şık görünümleri ile aynı hale getirildi. Hepsi masif çam ağacından kabinlere, Fender’in orijinal 50’ler dönemi lake tweed kaplama, vintage tarz kahverengi/altın ızgara kılıfı ve deri tutma koluna sahip. Ama belki de en dikkat çeken özellikleri her birinin önünde sağ altta “EC Series” damgasının ve kontrol panelinde Clapton’un imzasının bulunmasıdır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar