3/12/2019

EST/King Bee Custom Superstrat

Merhaba.



Son dönemde ekipmanlarımda bir takım değişiklikler oldu. Daha da doğrusu bazı yeni üyeler dahil oldu. Sırasız bir şekilde, ara ara buradan da paylaşayım dedim. İlk gitarım Eskişehir'deki EST Guitarworks ile Bodrum'daki King Bee Gitar Boyamanın ortak ürünü olan "AltınTop" :)



Önce özetler;

Gövde: Tek parça kızılağaç (yerli)
Sap: Tek parça yıldızkesim akçaağaç (yerli)
Tuşe: koyu renk hint gülü
Tremolo: 2 vidalı tip/çelik (Gotoh 510 tipi)
Perdeler: paslanmaz çelik medium jumbo/jumbo
Akort Burguları: Kilitli tip
Üst eşik: TusQ
Manyetikler:



Sap: Seymour Duncan Pearly Gates Köprü/ Duncan custom shop'un müdiresi Maricela Juarez sarımı bir manyetik. Ve hastası oldum. 
Orta: ESP'nin adını sanını bilmediğim bir manyetiği. Sadece alnico 5 mıknatıslı olduğunu ve 5,5K'lık bir sarıma sahip olduğunu biliyorum.
CTS no-load (tarafımdan yapılmıştır) ve 500K çek/it potlar

İş ise öncelikle Eskişehir'de başladı. EST'den Ergün ile akustik woods'dan ağaçları temin ettik. Biraz sorun da yaşadık zira sap ağaçları işlenirken biraz lif çıkardı, gövde de beklediğimizden yaş geldi. Gitar yapılamaz seviyede değilse de özellikle boya aşamasında biraz zorluk yaşattı. 


Tasarımı Ergün ile birlikte kotardık. Temel olarak tipik bir süperstrat gövdesi ile başladık ve biraz modern etkiler kattık. Bazı eğimlerle oynadık vs. Sapı bu sefer 1 inçten biraz daha ince tasarladık. Çok da ince değil; 0,90 inç filan olması lazım ve tam bir C profiline sahip.




Kütüklerden gitar ana parçaların çıkarılması ve cnc işleri bitince montaj ve boya işleri için Bodrum'daki King Bee Gitar Boyama atölyesine gönderdik. Mete de sağ olsun marangozluk/lütiyelik işleri halletti ve şu anki (bence) süper rengine boyadı, ayarlarını yapıp teslim etti.

Tonlarından iki bölümde bahsedeceğim. Şimdilik fotoğraflarla kapatıyorum.

Sorularınız için lütfen çekinmeyin.

Barış ŞAHİN
12.03.19




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar